Cuptoarele încorporabile Franke, inovație și eleganță în bucătăria ta


Ai o pasiune pentru gătit și ai încercat nenumărate rețete, dar rezultatul final nu a fost exact cum te așteptai? Ești o fire mai relaxată și nu vrei să verifici din 5 în 5 minute preparatul pus în cuptor, de teamă să nu se ardă? Tocmai ai făcut niște schimbări în bucătărie și ai realizat că vechiul tău aragaz iese în evidență, și nu în sensul bun al cuvântului?

Franke a dezvoltat multiple serii de cuptoare încorporabile dedicate atât bucătăriilor moderne, cât și celor clasice, adaptând dotările și designul fiecărui stil în parte. 

Așadar, fie că îți place să te delectezi experimentând rețete noi, fie că ești adeptul bucătăriei tradiționale, cu siguranță îți vei găsi ”cuptorul-pereche” la Franke.

În funcție de numărul membrilor familiei, de preferințele culinare și stilul de gătit, poți alege cuptorul care îmbină caracteristicile de care ai nevoie. Cuptoarele Franke sunt realizate în așa fel încât să te introducă în lumea bucătăriei profesioniste, indeplinind cele mai intense solicitări cotidiene, ani la rând.

O primă întrebare care poate apărea atunci când luăm în considerare achiziția unui nou cuptor este tipul de alimentare: gaz sau electric?

Cuptorul, în funcție de tipul operării


Dacă ești adeptul bucătăriei tradiționale, cel mai probabil vei înclina spre alegerea unui cuptor pe gaz. Prețurile pentru modelele din această gamă pornesc de la aproximativ 1000 și pot depăși 4500 lei, în funcție de dotări, de design, de firma producătoare. Printre avantajele specifice cuptoarelor pe gaz se numără:
  • nu usucă mâncarea, păstrează mai bine umezeala, datorită vaporilor degajați, fiind perfecte pentru prepararea fripturilor suculente;
  • sunt independente de rețeaua electrică, putând fi utilizate fără probleme în cazul unei pene de curent;
  • costurile de consum ale unui cuptoarelor pe gaz sunt mai reduse, comparativ cu cele ale cuptoarelor electrice.
*Modelele de cuptoare pe gaz dotate cu aprindere electrică, ventilator, lumină interior au nevoie de conectare la o sursă de curent electric.

Cuptoarele electrice sunt preferate de către adepții stilului modern, fiind ideale pentru dotarea unei bucătării de ultimă generație. Acestea prepară mâncarea cu ajutorul unui element ce radiază căldura, plasat fie în zona inferioară, fie în cea superioară.

Cuptorul electric își bucură utilizatorii cu multiple avantaje:
  • coace rapid și uniform - căldura degajată este mai uscată și este distribuită uniform, ceea ce le face pretabile pentru coacerea uniformă a deserturilor și pentru frigere;
  • este dotat cu un sistem performant de control al temperaturii - setările se reglează cu precizie, temperatura necesară prepararării rețetelor tale preferate va fi aceeași de fiecare dată, fără variații ale căldurii;
  • în funcție de model, cuptoarele electrice pot fi echipate cu diverse funcții și accesorii suplimentare, precum ardere de tip grill, gatire asistată de ventilator, decongelare rapidă, rețete presetate, autocurățare. programe de copt pizza, etc. Unele modele vin echipate cu elemente care se încălzesc la o temperatură joasă, pentru a menține mâncarea caldă;
  • întreținere ușoară - unele modele vin echipate cu funcții de curățare pirolitică sau catalitică. De exemplu, curățarea pirolitică constă în încălzirea cuptorului la o temperatură foarte ridicată, până aproape de 500 grade Celsius, transformând resturile alimentare și grăsimile în cenușă, care poate fi apoi curățată cu ușurință;
  • montajul simplu - deoarece nu depinde de racordarea la rețeaua de gaz, cuptorul electric poate fi montat mai ușor, în orice zonă a bucătăriei, de multe ori fără a fi nevoie de intervenția unui instalator.
*În cazul instalațiilor electrice subdimensionate sau învechite, poate fi necesară montarea unui circuit electric separat până la tablou, pentru a face față consumului suplimentar.


Funcții și dotări ale cuptoarelor Franke


Ai pus preparatul în cuptor, dar ai uitat să cumperi vinul? Funcția Timer îți poate fi de ajutor în astfel de momente: setezi durata de preparare, iar după scurgerea timpului, cuptorul întrerupe automat programul de gătit. Fără mâncare arsă, fără vase și tăvi compromise. Totuși, nu întârzia prea mult la cumpărături, friptura se poate usca excesiv sub acțiunea căldurii reziduale din interiorul cuptorului.

Cei mici mișună prin bucătărie, încercând să dea o mână de ajutor? Siguranța copiilor implică grijă constantă, iar riscul accidentelor este invers proporțional cu vârsta lor.  Ușa rece se compune dintr-o structură articulată, formată din 2, 3 sau 4 straturi de geam, cu spaţiu între ele (în funcţie de modelul cuptorului). Uşa rămâne întotdeauna rece, chiar şi atunci când se găteşte la temperaturi ridicate. Este una dintre acele dotări care face din bucătărie un spațiu child-fiendly, iar din gătit, o activitate de familie. În plus, toate cuptoarele Franke sunt prevăzute cu ventilator tangențial, ce susține mişcarea forţată a aerului pentru a păstra reci suprafeţele laterale şi uşa cuptorului.

Întreținerea electrocasnicelor, cândva o muncă anevoioasă, a devenit mult mai simplă datorită tehnologiilor cu care acestea vin echipate. După câteva luni de utilizare, un cuptor poate fi plin de resturi alimentare și grăsime. Majoritatea cuptoarelor electrice Franke sunt echipate cu program de autocurățare pyroclean (curățare pirolitică). Cuptoarele dotate cu acest sistem au interiorul acoperit cu un material special ce absoarbe reziduurile și vaporii încărcați cu particule de grăsime, pentru ca ulterior să le transforme, prin expunere la temperaturi de 400-500 grade Celsius, într-o cenușă fină. Simplu, fără soluții chimice, fără mănuși și perii, fără pierdere de timp.

Ușa internă detașabilă este o altă funcție patentată Franke, ce vine în ajutorul utilizatorului, astfel sticla interioară poate fi scoasă pentru a putea fi curățată, fără a demonta întreaga ușă.

Sonda de carne este o dotare care poate fi de mare ajutor când dorești ca preparatul tău să fie gătit perfect. Aceasta este legată direct la rezistența cuptorului și declanșează automat oprirea acestuia atunci când preparatul atinge temperatura setată.

Pentru că nu toți suntem chefi, dar apreciem un preparat bine gătit, funcția Rețete presetate oferă o varietate de rețete asistate: cuptorul alege în mod automat timpul, temperatura și programul cel mai adecvat.

Pentru sâmbetele petrecute acasă, cu prietenii sau cu familia, o pizza home-made reprezintă cina perfectă. Meniul Pizza favorizează transmiterea căldurii către partea inferioară a cuptorului, fără a se
neglija coacerea în partea de sus, imitând distribuirea căldurii dintr-un cuptor cu lemne. Iar dacă membrii sunt numeroși, meniul Pizza Plus îți oferă posibilitatea de a prepara până la 4 pizza în același timp.

Tehnologia dinamică de gătit DCT (Dynamic Cooking Technology) direcţionează căldura astfel încât îți oferă posibilitatea de a găti simultan tipuri diferite de alimente - de la peşte la deserturi - în cuptor, fără ca aromele să se amestece.

În cazul în care urmezi o dietă sau, pur și simplu, îți dorești un stil de viață cât mai sănătos, programele wellness presetate  te vor ajuta să-ți preparari rețete delicioase fără ulei sau condimente.

Dimensiunea cuptorului este un alt aspect asupra căruia merită să te oprești. Cuptoarele Franke sunt disponibile în trei variante: volum între 51-60l, între 61-70l și de peste 70l. Poți lua în calcul cuptoarele cu un volum între 51-60l, dacă gătitul este o activitate ocazională sau dacă numărul membrilor familiei este redus. Cuptoarele cu un volum mare, aici vorbim despre cele situate în categoria 61-70l  și despre cele care au un volum de peste 70l, sunt ideale pentru familiile numeroase, unde gătitul este la ordinea zilei, permițând coacerea simultană a până la 4 feluri diferite de mâncare. Volumul unui cuptor influențează numărul de preparate ce pot fi gătite în același timp, cât și cantitatea din fiecare preparat. 

Lista dotărilor și opțiunilor cuptoarelor Franke poate continua și diferă de la o gamă la alta. Noi am detaliat doar o parte dintre acestea, în speranța că îți vom simplifica sarcina de a alege cuptorul potrivit.


Designul cuptorului în ambientul bucătăriei


Cuptorul ar trebui să se integreze armonios în aspectul bucătăriei alături de celelalte electrocasnice și piese de mobilier. Fie că ești o persoană pasionată de tot ceea ce este modern, fie că dorești să păstrezi o atingere de rustic sau retro, Franke a dezvoltat colecții complete, ce îmbină cele mai noi tehnologii cu caracteristici unice de design.


Bucătăria este mult mai ușor de amenajat în mod unitar, fluid atunci când echipamentele electrocasnice fac parte din aceeași colecție. Cuptorul, plita, hota, cuptorul cu microunde, chiar chiuveta din granit compozit și bateria sanitară  în aceeași nuanță? Da, le poți găsi pe toate la Franke, cu 100% grad de compatibilitate estetică și tehnică.






CONVERSATION

0 comments: