Bucătăria ta - tehnologie modernă și design clasic - vintage

Kitchen by Aledoconcept


Vrei să readuci la viață un crâmpei din căldura și confortul bucătăriei bunicii? Te-ai retras într-o zonă rustică, departe de aglomerația orașului? Iubești liniile cursive, proprii stilului clasic - vintage? Indiferent de motive, acest stil de amenajare se alege cu sufletul.

Conceptul de „stil vintage" este unul destul de vast și cu multiple influențe eclectice (retro, country, clasic, etc.). Deși nu există o formulă de design strict stabilită, există totuși câteva orientări simple care ne pot ajuta să evocăm atmosfera potrivită.

Bucătăriile clasice încorporează o gamă largă de materiale tradiționale în designul lor, revenind până în zilele de dinaintea podelelor de vinil și laminate. De la lemnul de pin până la stejarul nobil, lemnul poate fi integrat în ambient prin podele sau prin mobilierul de bucătărie cu fronturi sculptate sau cornișe. Nuanțele calde și textura lemnului sunt puse în valoare prin elemente - accent vintage (cupru sau bronz) cu finisaj patinat, periat sau lăcuit.

În privința schemei de culori, bucătăriile clasice favorizează utilizarea culorilor neutre (alb, crem și gri), sporind astfel luminozitatea naturală și oferind un spațiu cald, primitor.

Crearea unei armonii perfecte în interiorul bucătăriei presupune îmbinarea elementelor de design într-o unitate de forme, linii și materiale.


CA' NOVA by Record è Cucine



NENÈ by Record è Cucine


Proiectarea unei bucătării nu se oprește la amenajarea acesteia. Modul în care alegi să utilezi bucătăria poate inluența estetica și funcționalitatea generală a spațiului.

Pentru a ne simplifica sarcina de planificare și amenajare, unii producători au dezvoltat, în colaborare cu designeri de produs, sisteme de bucătărie ce includ toate echipamentele necesare unei bucătării perfect funcționale. 

Astfel, bugetul investit in serviciile unui designer de interior se poate transforma într-o investiție pe termen lung, în electrocasnice și echipamente de calitate.


Chiuvete de bucătărie Farmhouse


Conform studiilor, 70% din timpul petrecut în bucătărie îl alocăm activităților ce presupun utilizarea chiuvetei (pregătire, curățare, spălare). Datorită utilizării intense, este bine să ne asigurăm că materialul chiuvetei este unul rezistent în timp.

Granitul compozit este unul dintre cele mai apreciate astfel de materiale, pe de o parte datorită gradului de rezistență la uzură, iar pe de altă parte datorită diversității cromatice oferite. Materialul compozit imita perfect piatra naturală și împumută din caracteristicile acesteia, precum rezistența excelentă la zgârieturi, la impact și la șocuri termice (temperaturi până la 280 grade Celsius). Pentru a spori siguranța microbiologică, suprafața chiuvetelor din granit compozit este protejată de un strat antibacerian igienic cu ioni de argint.

Pentru o bucătărie cu design clasic cu influențe vintage sau country, chiuvetele Farmhouse sunt o alegere inspirată. Cu o istorie de peste 300 de ani, sunt încă iconice în bucătăriile englezești și franțuzești ce evocă stilurile sec. XVII - XIX. Una dintre particularitățile chiuvetelor de tip Farmhouse este partea frontală ușor ieșită în afară, de unde denumirea „apron sink”. Felul în care a fost conceput acest model a avut inițial rol strict ergonomic și funcțional, asigurând o poziție optimă a utilizatorului și scurgerea surplusului de apă direct pe podea.
Disponibile în multiple variante cromatice, prevăzute cu una sau două cuve de dimensiuni generoase (în funcție de configurație), acestea sunt ușor de integrat în ambient.



Baterii sanitare de bucătărie cu design retro și finisaje metalice


Și pentru că o chiuvetă nu este completă fără o baterie sanitară de bucătărie, iată câteva modele care se potrivesc stilului de design clasic - vintage. Prevăzute cu operare monocomandă sau dublă comandă, cu finisaj cupru, bronz, cromat sau granit colorat, cu montaj pe blat, pe chiuvetă sau pe perete, acestea acoperă toate necesitățile atât din punct de vedere estetic, cât și utilitar.



Electrocasnice încorporabile


Tehnologia inteligentă, ergonomia și eleganța sunt caracteristicile definitorii ale liniei de electrocasnice pentru bucătărie cu design clasic - vintage. Cuptoare electrice sau cu microunde, plite și hote încorporabile disponibile în sisteme complete de echipamente concepute pentru bucătăria de azi, cu designul și eleganța specifice secolului trecut.





Corpurile de iluminat pot complimenta, de asemenea, designul clasic - vintage al bucătăriei prin reflexii metalice, finisaje din bronz sau cupru, dispersoare în nuanțe naturale, bogat ornamentate sau inserții din lemn.





Deși vizual ne amintesc de perioada anilor 1920-1980, tehnologia este perfect adaptată cerințelor de astăzi. În spatele liniilor de design clasic cu accente vintage, producătorii de electrocasnice și echipamente pentru bucătărie au integrat cele mai actuale și moderne dotări.











CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment