Bucătării mici - idei de amenajare și utilare

Știm cu toții cât de mici pot fi bucătăriile unor apartamente sau garsoniere, în special cele din orașele mari. A proiecta, a mobila și utila, iar mai apoi a găti într-o bucătărie de dimensiuni reduse pot fi adevărate provocări. 

 

De aceea este foarte important ca, încă de la faza de proiectare, să maximizăm fiecare centimetru, să organizăm spațiul cât mai util și mai compact, să alegem electrocasnice și obiecte sanitare potrivite dimensiunilor noii noastre bucătării.
Cu toate că limitările legate de spațiu sunt evidente, o bucătărie de dimensiuni mici poate fi la fel de bine utilată și, poate, mai fermecătoare, mai intimă decât una de dimensiuni generoase. 



Plita și cuptorul încorporate în mobilier pentru un design mai compact, frigiderul și mașina de spălat vase încastrate în spatele unei uși pot crea senzația de spațiu, de continuitate.



Cuptorul cu microunde poate fi suspendat sau integrat în mobila de bucătărie, evitându-se aglomerarea blatului și maximizând astfel spațiul de lucru.



O bucătărie ”pe picioare” creează, de asemenea, un spațiu vizual mai mare. La fel și corpurile suplimentare de iluminat, aplicate în partea de jos a dulapurilor de bucătărie suspendate.



O chiuvetă fără picurător - din inox sau din granit compozit - va lăsa mai mult spațiu de lucru pe blat. Se poate folosi, în schimb, un suport de scurgere pliabil care, la nevoie, poate fi strâns sau potrivit pe suprafața chiuvetei. 


Chiuveta neagra din granit compozit, fara picurator, 1 cuva IVO

Chiuveta alba din granit compozit, fara picurator, 1 cuva IVO

Sertarele. Pot fi organizate foarte eficient cu ajutorul sistemelor de depozitare modulare. Aveți posibilitatea de a stoca în perfectă ordine de la tacâmuri, veselă și vase de gătit până la condimente, paste, cereale, Aici mai multe idei.




Pentru ca bucătăria să aibă un aer cât mai degajat, renunțați la detaliile mici și nesemnificative, ce obosesc ochiul. Păstrați o linie curată, simplă și veți obține rezultatul dorit.



Surse foto: Pinterest , Karmastream

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment