5 Variante De Finisaje Pentru Pereții Bucătăriei Tale


Ne relaxează să petrecem timp în bucătărie și acest lucru se reflectă în tendința de a deschide această încăpere spre restul casei și  de a-i conferi noi utilități. De aceea, știm că designul și personalitatea unui spațiu de bucătărie sunt la fel de importante ca și funcționalitatea lui.
Fie că amenajăm bucătăria din noua locuință sau renovăm bucătăria actuală, atenția se îndreaptă în primul rând asupra obiectelor de mobilier și a electrocasnicelor.

Pereții bucătăriei pot fi considerați „ambalajul” care învăluie întreaga încăpere, ei delimitează, subliniază, pun în valoare orice spațiu interior. 

Vă prezentăm în continuare cele mai apreciate finisaje actuale pentru pereții bucătăriei, însoțite de sfaturi de designer și exemple vizuale, pentru inspirație.


Plăci ceramice (faianță) 

Sunt disponibile în nenumărate culori, forme si modele. Este un produs versatil, deoarece este mai ușor de întreținut și curățat decât tapetul sau vopseaua lavabilă.
Plăcile ceramice sunt durabile, rezistente la decolorare și nu sunt afectate de umezeală, un atribut ce împiedică dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor. Fiind mai rentabile în comparație cu alte tipuri de finisaje de perete, sunt printre cele mai populare alegeri pentru finisarea pereților bucătăriei.
Sfatul designerului: Pentru un efect original, evită placarea integrală a pereților bucătăriei cu faianță. Folosește-o doar în zonele predispuse la murdărire.


Sursa: designidea.com


Sursa: marmorindesign.com


Sursa: marmorindesign.com

Tapet 

Disponibil într-o multitudine de culori și pattern-uri, tapetul va oferi personalitate ambientului în care este aplicat. Chiar și bucătăriei! Tapetul lavabil, rezistent la umiditate este special creat pentru bucătăria clasică, în care se gătește. Acesta poate fi utilizat în zone-accent, pentru a sublinia zona de servire a mesei, peretele ce face legatura cu livingul sau diningul, într-o bucatarie este de tip open-space.
Sfatul designerului: Oferta de modele și pattern-uri este practic nelimitată. Pentru un ambient modern sau scandinav, utilizați printurile geometrice. Pentru o bucătărie cu design clasic, vintage recomandăm modele aldine sau florale.



Sursa: Pinterest.com


Sursa: pinterest.com


Sursa: remodelista.com

Panouri din sticlă decorativă 

Pe lângă faptul că sunt ușor de întreținut, ele oferă o suprafață rezistentă la apă, mucegai și coroziune. Datorită faptului că panourile decorative din sticlă sunt realizate dintr-o singură bucată, fără a necesita umplerea rosturilor și a îmbinărilor, peretele astfel placat rămâne perfect neted.
Alegerea panoului decorativ depinde de câteva aspecte, dintre care cel mai important este tipul de plită pe care îl folosim. Plita pe inducție este cea mai recomandată, deoarece nu ridică probleme din punct de vedere al temperaturii și astfel putem opta pentru o sticlă securizată, rezistentă la șocuri mecanice. În cazul în care bucătăria este dotată cu plită pe gaz, este indicată placarea peretetelui cu sticlă termorezistentă.
Amenajarea cu panouri din sticlă decorativă este potrivită unei bucătării cu design urban, modern, alături de electrocasnice de ultimă generație și mobilier minimalist.
Sfatul designerului: Sticla imprimată digital va crea o zonă personalizată de impact și va aduce accente de culoare într-o bucătărie în culori neutre sau foarte închise.

Sursa: pinterest.com


Sursa: pinterest.com


Sursa: pinterest.com

Vopsea lavabilă


Vopseaua lavabilă este cea mai la îndemână și avantajoasă opțiune pentru pereții bucătăriei. Poate utilizată pentru a introduce culoare în decor sau, din contră, pentru a tempera vizual cromatica plăcilor ceramice sau a mobilierului de bucătărie. Un perete uni oferă posibilitatea utilizării unor obiecte decorative precum tablouri, ceasuri sau a unei polițe cu recipiente asortate ori ghivece cu plante aromatice.
Pentru un design mai jucăuș și funcțional - am putea adăuga - vopseaua „tablă de scris” poate fi o idee bună pentru mesaje haioase sau liste de cumpărături.
Sfatul designerului: Majoritatea vopselelor oferă o paletă largă de opțiuni cromatice. În general, finisajul mat este mai greu să curățat, în timp ce un finisaj semi-lucios sau satinat se pretează mult mai bine traficului și condițiilor din bucătărie: suficient de lucios pentru a fi curățat, dar suficient de mat pentru a ascunde imperfecțiunile peretelui.



Sursa: vestiageinc.com


Sursa: pinterest.com


Sursa: vestiageinc.com


Sursa: pinterest.com


Cărămidă nefinisată / aparentă

Cărămida nefinisată nu este un finisaj foarte frecvent întânit într-o bucătărie. Fie din cauza faptului că este mai costisitor de utilizat în construcții noi sau pentru că majoritatea zidurilor vechi din cărămidă au fost acoperite cu tencuială și alte finisaje, este un element de care ne bucurăm atunci când îl întâlnim.
O alternativă a zidurilor din caramidă nefinisată autentică este cărămida aparentă, pe care o putem găsi în magazinele de bricolaj.
Cărămida poate transforma radical aspectul oricărei încăperi, integrându-se perfect în diverse stiluri de amenajare interioară, fie că vorbim despre cel rustic, modern sau industrial.
Odată expusă, zidăria va trebui să fie atent sigilată cu un strat de lac care va închide porii cărămizii, permițând astfel o întreținere facilă.
Sfatul designerului: Utilizați cărămida aparentă într-o zonă sau pe un perete-accent. Alături de un mobilier din lemn, accesorii naturale și o chiuveta Farmhouse, vei pune în valoare o bucătărie complet albă și vei crea o atmosferă caldă, primitoare. Chiar și cel mai sofisticat mobilier de bucătărie va arăta senzațional pe un perete din cărămidă brută, nefinisată.

Sursa: freshome.com


Sursa: pinterest.com



Sursa: home-designing.com


Te-ar mai putea interesa:

HighRise - Noile Chiuvete De Bucatarie Din Granit Compozit



















CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment