Totul despre plitele incorporabile Franke | Funcții, echipări și stiluri de design



În ziua de azi, bucătăria a devenit cel mai popular loc din casă. Că vorbim de pregătirea cafelei de dimineață, a bunătăților pentru familie sau că vorbim de momentele alături de cei mici, curioși de ingredientele secrete ale mamei pentru cele mai gustoase preparate, timpul petrecut în această încăpere este cel mai îndelungat. Cum o poți transforma, însă, într-o bucătărie stilată, dar și practică?

Designerii Franke dezvoltă în permanență noi modele de plite incorporabile care să completeze perfect stilul pe care dorești să îl abordezi, fie el clasic, modern sau retro.

Plitele Franke răspund exigențelor atât din punct de vedere al aspectului, cât și al funcționalității. 
Pentru o familie numeroasă e nevoie să pregătești bucate în cantități mai mari și nu vorbim doar de un fel de mâncare. Aglomerația cotidiană însă te forțează să fii cât mai practic și rapid. Pentru a-ți eficientiza munca, Franke a introdus plite incorporate cu 4 sau chiar 5 zone de gătit.

Linia design-ului bucătăriei trebuie să se regăsească și în electrocasnicele pe care dorești să le integrezi. În cazul în care ești o persoană adeptă stilului tradițional sau retro, ar fi indicat să alegi o plită cu gaz. Pe cealaltă parte, plitele electrice se potrivesc de minune unui design modern și contemporan. Totuși, în cazul în care nu vrei să mergi pe o direcție radicală, poți opta pentru plitele mixte, care le combină pe cele două menționate anterior. Pentru a găsi opțiunea cea mai potrivită, să vedem care sunt caracteristicile fiecăreia. 

Clasificarea plitelor în funcție de alimentare


Plita pe gaz

Cei pasionați de arta culinară și cei mai conservatori se îndreaptă spre plitele clasice și tradiționale pe gaz. Acestea sunt foarte accesibile, dat fiind faptul că prețul lor începe de la 600 de lei. Iată câteva dintre beneficiile plitelor pe gaz: 
  • răspund instant, oferind un control precis al temperaturii necesar pentru reușita anumitor mâncăruri;
  • permit rumenirea rapidă și uniformă, toastarea sau flambarea preparatelor, datorită funcționării prin flacără deschisă;
  • folosesc gazele naturale ca sursă de energie, prin urmare se pot folosi și în situația unei pene de curent;
  • sunt compatibile cu orice tip de tigăi și oale.


Plita electrică

Pe altă parte, cei care sunt adepți stilul modern se pot orienta spre plita electrică. Acestea sunt apreciate pentru reglajele precise și funcțiile multiple. Prețul acestei game pornește de la 750 de lei și poate depăși 3500 de lei. Printre avantajele oferite de această categorie de plite se numără:
  • ușurința în curățare și întreținere, datorită suprafeței plane acoperite cu sticlă ceramică;
  • conferă siguranță sporită, datorită faptului că zona de gătire se încălzește doar la contactul dintre vasul de gătit și plită;
  • conferă un grad ridicat de confort datorită sistemului de încălzire uniform - odată setată treapta de temperatură dorită, plita va funcționa la putere constantă;
  • aspect elegant, datorită design-ului și înălțimii reduse.


Ca și tehnologie de funcționare, plitele electrice pot fi vitroceramice sau cu inducție.


Plita electrică vitroceramică

Vitro, provenind din latinescul vitrum, este echivalent pentru
 sticlă. Suprafața acestor plite este realizată dintr-o sticlă ceramică foarte rezistentă la zgârieturi și pete. Totodată, întreținerea lor este simplă, deoarece nu se pătează și se curăță ușor. Pe lângă aceste aspecte, plitele vitroceramice sunt considerate ca fiind printre cele mai estetice. Comparativ cu plitele electrice clasice cu arzătoare
metalice, această categorie este mai sigură, datorită
stratului vitroceramic care este și un bun izolator. Defectul lor însă este faptul că sunt destul de sensibile la lovituri și la schimbări bruște de temperatură

Modelele noi sunt dotate cu funcții care permit reglarea temperaturii în trepte foarte mici și gătirea la o temperatură constantă. De asemenea, plitele vitroceramice prezintă protecție împotriva pornirii accidentale și oprire automată. Transmiterea căldurii se face prin contact și radiere în gama infraroșu. Un aspect care ar putea crea neplăceri este faptul că plitele funcționează cu un randament optim numai dacă sunt folosite vase cu fundul plat, care se suprapun perfect peste zonele de încălzire și nu se permite astfel pierderea căldurii.


Plita electrică cu inducție

Această categorie este considerată a fi cea mai aspectuoasă și eficientă. Deși mulți confundă plita cu inductie cu cea vitroceramică , probabil din cauza aspectului, principiul de funcționare al acestora este complet diferit. În primul rând, plitele cu inducție nu transmit căldură către vasul de gătire, ci energie. Printr-o explicație foarte simplă, plita transmite energie prin intermediul inducției magnetice către vas, iar acesta se încălzește. Un aspect important este faptul că plita rămâne rece, în timp ce căldura este distribuită strict în zona de contact cu vasul. Acest sistem ingenios de funcționare clasează plita cu inducție ca fiind cea mai sigură, practic eliminând riscul arsurilor accidentale. Avantajele acestei plite sunt multiple, de la randamentul ridicat, timpul mai scurt de gătire, distribuirea uniformă a căldurii, până la întreținerea ușoară și rezistența la pete și zgârieturi. Un posibil dezavantaj al acestei categorii de plite este faptul că necesită folosirea vaselor din materiale feroase cu proprietăți magnetice (oțel, fontă, inox, etc).


Plita mixtă

În cazul în care nu te poți hotărî între cele două tipuri de plită (gaz sau electrică), există o variantă de mijloc, un hibrid care le combină pe cele două și care începe să fie din ce în ce mai popular în bucătării. Iată câteva avantaje ale plitei mixte:
  • nu este dependentă de o sursă de energie, funcționează atât prin alimentarea cu gaz, cât și prin cea electrică. Prin urmare, în cazul unei pene de curent, nu ai motive de îngrijorare, poți continua prepararea mâncării fără probleme;
  • momentele în care presiunea la gaz scade nu te mai supără - poți folosi partea electrică a plitei;
  • poți opta să folosești partea electrică pentru preparatele care știi că îți provoacă bătăi de cap cu murdăria - suprafața plană a acesteia se curăță mult mai ușor.

Funcțiile și dotările plitelor Franke


Plitele Franke sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, finisaje și tehnologii, pentru a oferi performanțe maxime în bucătărie.

Plitele electrice Franke sunt dotate cu coroană triplă dual. Datorită celor două coroane concentrice se poate alege intensitatea flăcării, în funcţie de necesităţile de preparare.

Unele modele de plite electrice sunt dotate cu arzătoare de tip “bridge”. Aflate unul lângă celălalt, arzătoarele pot fi activate împreună, astfel încât ambele să fie controlate cu o singură comandă. În acest fel, vasele mai mari pot fi încălzite uniform pe întreaga suprafață.

O altă funcție a plitelor pe gaz Franke este activarea automată a hotei. De îndată ce arzătorul este folosit, hota pornește automat și oferă exact performanța necesară.

Există modele de plite electrice dotate cu un sistem de reglare a temperaturii prin glisare. Temperatura poate fi reglată rapid și precis printr-o simplă glisare.

Totodată, grătarele din fontă cu care sunt dotate plitele Franke pe gaz asigură stabilitate şi robusteţe prin rezistența lor. De asemenea, conferă un aspect elegant şi profesional.

Datorită scutului termic din fontă de pe grătar, butoanele rămân reci pentru a garanta o utilizare în deplină siguranță. Flacăra distribuită pe cele două coroane, oferă o preparare rapidă și uniformă. 
Plitele pe gaz sunt dotate cu aprindere electronică integrată, astfel arzătorul se poate aprinde prin intermediul unui buton,  fără a fi nevoie de flacără suplimentară. 
Un dispozitiv esenţial cu care Franke și-a dotat toate modelele de plită pe gaz este supapa de siguranță, care, în caz de scurgere accidentală de gaze, întrerupe alimentarea.
Pentru un design compact, înălțimea plitelor pe gaz a fost redusă, iar arzătoarele sunt aşezate astfel încât plita să aibă un aspect cât mai plat.
Curățarea plitei nu este o muncă prea ușoară, iar pe lângă efortul depus, este necesar și mult timp. Acesta este un aspect de care s-a ținut cont în realizarea plitelor Franke. Pentru eliminarea acestei neplăceri, plitele au fost trecute prin tratamentul easy clean.  Nu mai necesită utilizarea detergenților, curătarea este mult mai rapidă, iar tu te poți bucura de mai mult timp alături de familie.



Dimensiunile plitelor Franke sunt un alt aspect care atrage atenția. În cazul în care nu beneficiezi de o bucătărie mare, poți opta pentru o plită cu 2 zone de gătit, care să nu îți ocupe mult spațiu. Totuși dacă ești pasionat de arta culinară sau familia este numeroasă și e nevoie să prepari multe bunătăți, te poți îndrepta spre plitele cu 4 sau 5 zone de gătit.

În amenajarea unei bucătării este esențial ca între design-ul electrocasnicelor să existe compatibilitate și echilibru. Poți opta pentru un cuptor și o hotă din aceeași gamă cu plita, unde culorile, materialele și funcționalitatea sunt în perfectă armonie, iar tu nu trebuie să îți mai faci probleme cu potrivirea lor. 

Acestea sunt doar câteva dintre funcțiile și dotările plitelor Franke, iar în funcție de gama pe care o preferi, există multe beneficii pe care marca Franke le conferă. 
Design-ul versatil se poate asocia perfect oricărui stil pe care dorești să îl abordezi, fie el retro sau contemporan. Pe lângă aspectul plitelor, funcționalitatea se ridică la același nivel de satisfacție. 



                                      






CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment