Ghidul tendințelor 2018 în amenajarea bucătăriei, pe stiluri de design | Stilul monocromatic



Simplitatea și eleganța au fost mereu două imperative ale unui design de calitate. Această axiomă este valabilă și astăzi, atât în modă, cât și în arhitectură.

O amenajare monocromatică reușită în bucătărie combină linii simple, tehnologie raționalizată și accesorii discrete pentru a crea un design minimalist. 


O bucătărie aerisită, fără decorațiuni, în tonuri de alb-negru, va domina spațiul care îi este alocat. Această tendință elimină culoarea, cu tonuri monocrom puternic contrastante.


Din accentele din oțel inoxidabil pe aparate se adaugă linii metalice. Contrabalansează aspectul extra lucios al fronturilor de mobilă cu materiale texturate și accente mate în nuanțe întunecate, cum ar fi chiuveta de granit negru și podele laminate cu efect de ardezie.
Mânerele negre se combină discret cu ușile de grafit pentru a crea continuitate. Extinde această senzație liniară într-un spațiu de locuit în plan deschis, continuând schema monocromă în zona de luat masa.


Pe latura opusă zonei de lucru din bucătărie puteți așeza un bar sau o masă neagră lucioasă, care va oferi contrast acestei zone. Pentru a aduce interiorului un aer curat și elegant, alegeți un set de masă și scaune cu linii simple. Aceste elemente vor părea solide și stabile în bucătăria albă, însă designul lor elegant și minimalist va aerisi întregul spațiu.

Iluminatul joacă un rol foarte important în ambientul unei bucătării monocromatice: un corp de iluminat LED ce distribuie lumină caldă (3000K) îmblânzește” și încălzește atmosfera, pe când lumina rece (4000K) se recomandă în special pentru zonele de lucru.  Alege plafoniere pentru iluminatul general și pendule sau suspensii reglabile pentru zona mesei, a barului sau insulei de bucătărie.


Pentru a obține o temă monocromatică perfectă și a potrivi fiecare detaliu în spațiu, folosește vase, tacâmuri și accesorii care se potrivesc stilului. Există o varietate mare de obiecte specifice bucătăriei, iar o veselă în alb, negru sau gri poate crea un efect vizual dinamic, servind ca detaliu complementar unui spațiu puternic luminat.
Diferitele electrocasnice, care nu sunt doar echipamente auxiliare ale bucătăriei, ci piese cu un design interesant, pot fi folosite ca elemente decorative în bucătărie.



CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment