Ghidul tendințelor 2018 în amenajarea bucătăriei, pe stiluri de design | Stilul natural, organic

Iubim senzația naturală a elementelor care ne fac să ne simțim liniștiți, în pace și, mai presus de toate, bineveniți într-un spațiu.


Deși tindem să asociem designul organic cu clădirile moderne, spectaculoase care se află în perfectă armonie cu împrejurimile lor, fiecare dintre noi poate adopta acest stil în propria locuință. Fie sub forma unor produse ergonomice, fie a unor elemente „vii" sau nefinisate, stilul organic îmbină liniile curate ale designului modern cu căldura obiectelor și materialelor naturale. Un pic elegant, puțin rustic, acest stil popular de mash-up este ușor de abordat și pare să atragă, prin versatilitatea sa, tot mai mulți adepți.


Paleta organică de culori este completată de tonuri profunde și calcaroase; nuanțele de verde evocă frunzișul viu, luxuriant, iar accentele de piatră și lut introduc tonuri „pământești”.

Amestecul de texturi și finisaje „mix and match”, îmbinarea armonioasă între nou și vechi sunt predominante. O podea din plăci de ardezie alături de o masă din stejar masiv recuperat vor arăta fabulos într-o astfel de amenajare.


În loc de dulapuri în stil tradițional, colorate și vitrate, cu ghivece fantezie și ceramică pictată, încearcă o afișare mai naturală a lemnului rustic pe suprafețele corpurilor de mobilier din bucătărie. Folosește esențe precum arțar, mesteacăn, stejar, alături de un blat din marmură, granit sau cuarț.

Departe de a mai fi o simplă cuvă metalică ce deservește zona de lucru, chiuveta de bucătărie a devenit o piesă ușor de armonizat cu decorul, datorită multitudinii de variante, nuanțe și modele disponibile. Granitul compozit este un material cu proprietăți și durabilitate excelente, iar varietatea nuanțelor disponibile îi acordă un avantaj în favoarea inoxului. Alege o chiuvetă în tonuri naturale (ocru, beige, caramel sau negru grafit), cu montaj pe blat sau încastrat.


Deși rolul lor estetic este de multe ori subapreciat în favoarea celui pur funcțional, corpurile de iluminat pot completa decorul organic prin forme inedite, fluide și nuanțe calde (beige, taupe, maro, alb). Pentru un ambient mai intim și o o lumină focusată, alege unul sau mai multe corpuri de iluminat tip pendul sau suspensie, care vor reflecta o lumină mai caldă în zona mesei, barului sau insulei de bucătărie.

Podelele artizanale, rustice din lemn reciclat, ardezia sau betonul lustruit vor reuni celelalte elemente organice ale încăperii.

Fie că este vorba de un ghiveci cu un arbust exotic (lămâi, portocal), fie că preferi ghivecele cu ierburi aromatice sau plante ornamentale, mica grădină din bucătărie îți va încânta privirile, mirosul sau - după caz - papilele. Și în acest caz, posibilitățile sunt variate: așază-le pe masă, pe podea, agață-le în tavan sau dedică-le un perete. O oază de verdeață va anima bucătăria, aducând prospețime și un strop de natură vie.



CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment