Dacă renovarea sau amenajarea bucătariei se află printre proiectele tale în această vară, te invităm să-ți cauți inspirația în următoarele articole din ghidul nostru de design.
Trendurile și ideile pe care le vom explora în continuare sunt ușor de pus îm practică, fie că te plănuiești o reamenajare totală, fie că te gândești la un „refresh” parțial. Indiferent ce stil vei decide să adopți, poți crea o bucătărie inspirată din tendințele actuale, de care te vei putea bucura ani de-a rândul.
Ce elemente definesc o bucătărie cu design glamour?
Strălucire, suprafețe prețioase, jocul între culoarea primară și accentele glamour. Iată cum le putem alege și combina echilibrat, astfel încât să evităm excesul și să obținem efectul dorit.
Acest trend luxos evocă nostalgia strălucirii vremurilor de odinioară; elemente ale designului heritage sunt transformate în piese cu un look contemporan sofisticat.
Combină tonuri de albastru navy / tucoaz cu nuanțe de gri și vei obține o paletă generoasă, o fuziune atemporală de culori.
Culorile bogate au un rol important într-o bucătărie plină de farmec în stil. Nuanțele de albastru marin și accentele metalice sunt o modalitate simplă, dar eficientă de a crea senzația unui interior luxos. Totuși, dacă bucătăria nu este foarte spațioasă, asigură-te că este iluminată eficient.
Marmura albă sau granitul evocă o epocă trecută, indiferent dacă se găsește într-un blat de bucătărie sau în accesorii.
Una dintre principalele zone de lucru ale bucătăriei este cea a chiuvetei. Albul este preferat și în cazul acesteia, iar configurațiile sunt multiple, în funcție de numărul membrilor familiei, de obiceiurile culinare, de spațiul disponibil, etc. O chiuvetă de bucătărie din granit compozit alb alături de o baterie sanitară cu finisaj bronz (sau crom) vor aduce atât funcționalitate, cât și design în zona de lucru.
Influențele art deco sunt predominante, de asemenea, cum ar fi o podea din plăci chevron care replică stilul geometric al parchetului clasic.
Și corpurile de iluminat primesc inspirație din trecut, cu accente metalice de alamă si aur, adăugând strălucire și opulență. Pentru un ambient mai intim, încearcă un corp de iluminat tip pendul sau suspensie, care vor reflecta o lumină mai caldă în zona mesei, spre exemplu.
Accentele metalice reprezintă un adevărat factor „wow!” pentru interioare, iar într-o bucătărie există o mulțime de variante, după cum am exemplificat mai sus. Există opțiuni nesfârșite, dar nu uita: pentru un impact vizual plăcut, echilibrat, utilizează strălucirea cu moderație!☺
0 comments:
Post a Comment