Tendințe de design în bucătăria anului 2018



Bucătăria este, fără îndoială, inima casei noastre, astfel încât ne dorim mai mult decât un spațiu utilitar. Ne dorim design, confort și ergonomie. 

Chiar dacă nu vă doriți o reamenajare totală, una sau două update-uri la modă vă vor aduce bucătăria în secolul 21.


Accente violet



O culoare pe care trebuie să o urmăriți este violet dramatic. Ultra Violet este culoarea anului 2018, conform Pantone Color Institute*. Purpuriul Ultra Violet aduce strălucire, glamour.  reușind să transforme cu ușurință orice element de mobilier sau de decor într-o piesă statement, atăt într-un spațiu cu design contemporan, cât și într-unul elegant sau tradițional. Conform Pantone, această culoare „comunică originalitatea, ingeniozitatea și gândirea vizionară”.
Fiind o culoare puternică, Ultra Violet poate fi utilizat cu succes ca accent în bucătăria cu fundal neutru, încorporându-l în textile (covorașe, pernuțe sau tapițerii, șervete, fețe de masă, etc) sau în accesorii decorative și ustensile de bucătărie. Desigur, dacă purpuriul este culoarea ta  preferată, o poți utiliza și pentru scaune, corpuri de iluminat și - de ce nu - chiar mobila de bucătărie.


*Institutul Pantone Color ajută companiile să ia decizii cele mai informate despre culoarea mărcilor sau produselor lor, de la prognoza culorilor, dezvoltarea culorilor de marcă, până la soluții personalizate de culoare sau selecția paletelor de produse.




Paletă neutră

„La celălalt capăt al spectrului există discreția, care prezintă nuanțe naturale și nuanțe neutre. Dincolo de nuanțe precum gri, bej, alb, camel și taupe, o nouă categorie de culori captivantă se îndreaptă spre lumea designului. Noi tonuri neutre, cum ar fi „greige” (gri-bej) și blush, sunt noi opțiuni pentru persoanele care doresc un neutru cu o personalitate mai „silențioasă”, dar care doresc să iasă din zona nuanțelor plictisitoare și plate. .Când adăugați subtonuri la neutre, rezultatul poate fi unul afectiv și sofisticat."recomandă Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Timp de un deceniu, bucătăria albă a dominat detașat în amenajările interioare, indiferent de stilul de design ales. Dacă apreciați spațiile invitante, personale, bucătăria neutră revine în tendințe, fiind o opțiune ideală atât în amenajarea unei bucătării cu design contemporan, cât și a uneia în stil rustic, clasic sau nordic.
"Păstrarea unei bucătării neutre vă permite să o personalizați astfel încât sa reflecte stilul dvs.", spune purtătorul de cuvânt al IKEA, Mary Ann Barroso.




Bucătării inteligente


Tehnologia își face loc în bucătărie în plină forță și nu doar sub forma unor gadgeturi și aparate fanteziste. Astăzi, puteți avea o bucătărie cu tehnologie integrată în fiecare funcție și aparat electrocasnic - de la robinete sau frigider până la iluminat. 

Bucătăriile inteligente reprezintă un aspect evolutiv al designului - de la bateria de bucătărie echipată cu senzor de mișcare, frigiderul care ne poate alerta atunci când unele produse alimentare sunt pe terminate sau espressorul programat să pregătească cafeaua de dimineață până la sistemul de iluminare inteligent, care ne permite controlăm luminile de pe smartphone sau tabletă.


Depozitare eficientă


O altă modalitate de a îmbrățișa tendința minimalistă: depozitarea inteligentă. Această tendință deschide noi opțiuni pentru design; electrocasnicele mici pot fi etalate ca piese statement sau pot fi depozitate în cabinetul din apropiere.




Designerul Jon de la Cruz din San Francisco a creat pentru „Bucătăria Anului 2017” un „garaj” pentru prăjitorul de pâine și cafetieră.

Cuptor cu microunde incorporabil, cu deschidere tip „sertar”

Clasice, nemuritoare - chiuvetele „Farmhouse”


Chiuvetele de mască, de tip „Farmhouse”, transformate acum în volume moderne din granit compozit se găsesc într-o varietate de culori, incluzând tonuri neutre, naturale, perfecte alături de un blat din granit sau cuarț.
"Chiuvetele de mască se mențin în trend, reprezentând un punct de focus în bucătăriile cu design retro. Iar din punct de vedere practic, adâncimea lor generoasă permite curățarea facilă a oalelor mari, a platourilor, etc. Datorită impactului lor vizual, chiuvetele de mască sunt potrivite pentru bucătăriile de dimensiuni medii sau mari, spune designerul de interior, Christine Baumann.




Te-ar mai putea interesa:


Blatul de bucătărie - mix de materiale


Pentru o bucătărie cu personalitate, mixul de materiale va fi cu siguranță un element de efect. Îmbinarea marmurei sau cuarțului cu elemente din lemn, spre exemplu, poate fi mai mult decât o alegere estetică, delimitând zona de lucru de zona de bar / servit masa.

Sticla este o altă suprafață de blat care permite creativitate, prin iluminarea cu LED sau printr-o paletă de culori personalizată.





Corpuri de iluminat supradimensionate

Utilizarea nunațelor puternic contrastante nu este singura modalitate de a obține impact vizual. Corpurile de iluminat suspendate deasupra mesei sau a insulei de bucătărie, supradimensionate, minimaliste pot reprezenta detaliul „wow” de care are nevoie această încăpere:

"Fiind puțin mai mari decât ar fi normal în raport cu acest spațiu, o astfel de suspensie schimbă percepția asupra profunzimii și creează dramă într-o cameră cu un plafon de înălțime tipică".























CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment