Cum scăpam de mirosurile neplăcute din bucătărie?

Uneori imaginea cochetă a bucătăriei este umbrită de mirosurile neplăcute asociate gătitului şi depozitării mâncărurilor. Cum aceasta este o problemă cu care ne confruntăm de mii de ani,  fiecare cultură a  găsit numeroase metode pentru a o rezolva.



Iată câteva din cele mai uşor de aplicat:

1. Fierbeţi la foc mic un amestec de apă , felii de portocală, lămâie şi vanilie şi să lăsaţi aromele să se răspândească în încăpere.
În funcţie de preferinţe, puteţi fi cât de creativi doriţi cu amestecurile de condimente şi fructe.




2. Puneţi într-un bol oţet alb şi aşezaţi-l pe masă sau pe un dulap şi veţi observa cum mirosurile de mâncare şi cel de ţigară vor dispărea în curând. 




3. O altă metodă este să aşezaţi în dulapuri şi pe masă  vase deschise în care aţi pus boabe de cafea. Bucătăria nu va mirosi a cafea, dar vor disparea toate mirosurile urâte.




De multe ori sursa mirosurilor este frigiderul.

4. Puneţi un săculeţ cu bicarbonat de sodiu în uşa frigiderului şi veţi vedea cum va îndepărta ca prin magie, toate mirosurile grele.



5. Ștergeţi părţile din plastic ale frigiderului cu un şerveţel pe care aţi presărat picături de ulei esenţial de vanilie. Aroma sa va învălui întreg interiorul.


6. Puteţi pune în rafturi, hârtie absorbantă. Aceasta va atrage umezeala îndepărtând mirosurile neplăcute.


Evident, aerisirea frecventă a încăperii va spori efectul tuturor acestor metode.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment