Cum iti amenajezi o bucatarie industriala

Daca exista un stil care sarbatoreste modestia, accesibilul si utilul in acelasi timp, atunci stilul industrial este acesta. 

Ceea ce in urma cu decenii in urma a fost conceput ca un mediu propice muncii s-a transformat intr-un stil distinct, care isi dovedeste cu adevarat simplitatea si frumusetea in bucatarie, prin interioare care combina estetica moderna si minimalista cu elemente industriale. Specialistii de la Evivo.ro, magazinul online de baterii sanitare, chiuvete, accesorii baie si bucatarie, va spun care sunt cele mai importante aspecte de care sa tineti cont daca aveti in plan amenajarea bucatariei in stilul industrial.

„Motivele pentru care bucatariile traditionale, inspirate de stilurile rustic, country sau provence, la mare cautare in ultimii ani, au fost umbrite anul acesta de cele amenajate in stil industrial tin in mare parte de simplitate, utilitate si intretinere. Bucatariile moderne combina o estetica deosebita cu functii inteligente pentru a usura sarcinile cotidiene si a se plia cat mai mult pe nevoile omului contemporan. De la materialele folosite, pana la finisaje si decoratiuni, stilul industrial necesita o armonie indispensabila intre o eleganta moderna si un primitivism controlat ce se obtine prin achizitii de buna calitate in primul rand”, explica Marius Popescu, director general www.evivo.ro.

De cateva elemente trebuie sa tii cont atunci cand vreti sa-ti amenajezi o bucatarie in astfel de tendinte. Stilul industrial inseamna, inainte de toate, texturi si originalitate.
Sobrietatea unei bucatarii minimaliste poate fi subliniata cu ajutorul finisajelor in nuante de gri si alb. Pentru pardoseli se poate alege gresie, dusumea, parchet sau piatra naturala de culoare gri, iar peretii pot fi zugraviti in alb.
Quartzul este materialul care inlocuieste traditionalele blaturi de lucru din granit. Disponibile intr-o varietate mare de culori, blaturile din quartz compozit au o multime de calitati, cele mai importante dintre acestea fiind aspectul deosebit si lunga durata de viata, quartzul fiind mai rezistent decat piatra naturala, dupa cum ne asigura producatorii.

Desi moderne, chiuvetele de inox pierd teren in fata chiuvetelor din material compozit, din acelasi quartz ca si blatul sau din granit, acestea fiind printre recomandarile specialistilor. Mai mult, pentru completarea aspectului minimalist al bucatariei, designerii aleg blaturile din compozit de piatra si chiuvete integrate, cum sunt cele de la Marmorin. Chiuveta FADO NEGRU cu montare sub blat este realizata din Magranit, un material compozit pe baza de granit si cuart, care are o duritate exceptionala. Pentru a spori igiena si siguranta microbiologica, toate chiuvetele de bucatarie Marmorin sunt prevazute cu un strat de protectie BioCote®.  Se poate alege impreuna cu unul din unul dintre cele trei modele de baterii granit pentru chiuveta. Pret configuratie 958 lei.  




Si pentru ca tot veni vorba despre chiuvete, trebuie spus ca bateriile bucatariilor moderne industriale urmaresc aceeasi nota de simplitate, dar in acelasi timp originalitate. Bateria cu arc Casablanca Rhea monocomanda, din crom lucios vine cu functii adaptate pentru diferite nevoi, printr-un cap de dus cu debit variabil, dotat cu un buton care face trecerea intre functia "dus" si functia "baterie cu flux normal". Cu un design ergonomic, de calitate superioara, acest tip de baterie este proiectata pentru bucatarii functionale si moderne, in acelasi timp. Pret: 483 lei.

Designul minimalist al bucatariilor impune eliminarea tuturor elementelor decorative, pentru a obtine un spatiu cat mai degajat si mai usor de intretinut. Astfel incat usile si sertarele dulapurilor vor fi dotate cu sisteme de inchidere si deschidere prin apasare. Acesta este cazul bucatariei concept prezentate de Marmorin pentru a prezenta chiuveta din granit Voga, rotunjita pe margini, fara decoratiuni suplimentare care se integreaza perfect severitatii industriale a blatului. Chiuveta are o cuva si un picurator si este reversibila, se poate monta cu picuratorul si in stanga si in dreapta, nu se pateaza si nu este afectata de depunerile de calcar, este rezistenta la socuri termice si la socuri mecanice, beneficiind in acelasi timp de un strat antibacterian igienic. Pret: 1568 lei.


O alta caracteristica a bucatariilor minimaliste moderne sunt dulapurile suspendate cu usi din sticla mata care contribuie la marirea vizuala a spatiului, reflectand in acelasi timp lumina.

Tot pentru degajarea vizuala a bucatariei se vor cauta solutii de integrare si de mascare a tuturor obiectelor electrocasnice in mobilierul minimalist.
Alte elemente care pot completa decorul unei bucatarii moderne, subliniindu-i liniile severe si designul minimalist sunt bateriile avangardiste, care surprind prin liniile ce contrateaza cu restul mobilierului. Cu preturi incepand de la 280 lei, bateriile Casa Blanca cu gat de lebada surprind prin culori si materiale, de la finisaje de crom pana la cele din granit.






Nu uita ca in cazul acestui stil de amenajare, totul este despre îmbinarea armonioasă a plăcutului cu utilul. Specialistii de la Evivo.ro sunt intotdeuna pregatiti sa-ti ofere cele mai noi solutii, la preturi competitive pentru baterii sanitare, chiuvete, accesorii baie si bucatarie. Mai multe informatii pe www.evivo.ro.





CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment