Design și funcționalitate | Tipuri de montaj al chiuvetei de bucătărie

Chiuveta Incastrata

Atunci când vine vorba despre alegerea unei chiuvete de bucătărie, există o multitudine de criterii după care să ne ghidăm. Materialul din care este fabricată, culoarea, forma, dimensiunea și nu în ultimul rând, tipul de montaj sunt câteva din aspectele de luat în considerare, care pot ajuta la alegerea unei chiuvete perfecte pentru bucătăria ta.

Deși tipul de montaj nu este primul aspect la care ne gândim atunci când vrem sa achiziționam o chiuveta de bucătărie, acesta este totuși un criteriu estetic și practic destul de important.


Chiuvetele de bucătărie încastrate, la nivel cu blatul sau sub blat, reprezintă o metodă de instalare neconvențională, ce va aduce un aer inedit bucătăriei tale. Află avantajele acestui trend de design, în articolul de mai jos.

1. Chiuveta de bucătărie încastrată - cu montaj la nivelul blatului


Acest tip de montaj va asigura o continuitate perfectă între chiuveta de bucătărie și blat, fără articulații și muchii obstructive, suprafața de lucru fiind continuă și netedă. Asta împiedică resturile de mâncare și firmiturile să se blocheze în îmbinările celor două suprafețe, ușurând procesul de curățare. De asemenea, dispunerea perfectă dintre cele două suprafețe creează impresia de spațiu larg de lucru și oferă un aspect plăcut datorită îmbinării diferitelor tipuri de materiale.

Chiuveta de bucătărie Granit compozit Lando
Chiuveta de bucătărie Granit compozit Lando
Chiuveta de bucătărie Granit compozit Lando
Chiuveta de bucătărie granit compozit Ivo
Chiuveta de bucătărie granit compozit Ivo 
Chiuveta de bucătărie granit compozit Ivo


2. Chiuvetele de bucătărie încastrate - cu montaj sub blat


Chiuvetele de bucătărie încastrate cu montare sub blat sunt o soluție inovatoare și cu impact estetic surprinzător deoarece vă permit trei variante de expunere a marginii chiuvetei: pozitivă, zero sau negativă.


Pe lângă impactul vizual puternic pe care îl produce, acest tip de chiuvetă oferă și o serie de avantaje practice. Trecerea de la blat la chiuvetă este continuă și armonioasă, muchiile chiuvetei fiind ascunse, și astfel, blatul poate fi curățat ușor. Pentru a evita pătrunderea apei în muchiile expuse, este recomandată folosirea unui blat din material solid, precum granitul sau cuarțul.

Chiuveta de bucătărie granit compozit Fado
Chiuveta de bucătărie granit compozit Fado
Chiuveta de bucătărie granit compozit Fado
Chiuveta de bucătărie 1 cuvă dreptunghiulară îngustă Fado


3. Chiuvetele cu montaj pe blat


Acestea sunt cele mai utilizate, având o lungă istorie în bucătăriile noastre. Elementul definitoriu al acestui tip de chiuvetă este acela că marginile ei rămân vizibile pe blatul de lucru după instalare. Astfel, marginile chiuvetei depășesc decupajul realizat în blat cu aproximativ 4 centimetri, sprijinindu-se pe acesta.
Instalarea chiuvetei cu montaj pe blat (aparent) este simplă și nu necesită un sistem de susținere suplimentar, ci doar sigilarea marginilor cu silicon, pentru a evita pătrunderea apei. Aceasta poate fi montată pe orice tip de blat, indiferent de materialul din care este confecționat.

Calitate, durabilitate și magia culorii variate

Garanțiile oferite de producători pot fi un indiciu important de calitate. Pe lângă designul si culoarea chiuvetei, indicatorii de rezistență (70-75 Grade conform testului Barcol) sunt o dovadă a calității deosebite.

Chiuvetele sunt disponibile într-o gamă largă de culori care pot completa cromatic o bucătărie modernă. Evivo.ro propune 12 variante de culoare la fiecare chiuvetă. 
Variante culori chiuvete
Materialul este în general diferit, patentat de fiecare producător. Magranitul, de exemplu, este un granit compozit de înaltă calitate, pe bază de granit și cuarț, rezistent la șocuri mecanice și termice. Suprafața sa este perfect netedă, fără pori, rezultând un produs final foarte ușor de curățat. Pentru a spori igiena și siguranța microbiologica, toate chiuvetele de bucătărie sunt prevăzute cu un strat de protecție BioCote®.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment