În componența bucătăriei moderne regăsim o întreagă paletă de materiale: lemnul, oțelul, granitul, plasticul, sticla. În diverse combinații și în proporții variate. Alese și îmbinate în mod inspirat, acestea se pot evidenția sau tempera între ele, astfel încât spațiul să devină unul unitar și armonios.
Ca și elemente, lemnul şi oţelul, spre exemplu, sunt tot mai des utilizate împreună. In vogă sunt şi îmbinările dintre inox, material care a depăşit de fapt graniţele bucătăriei profesionale şi sticlă, care va fi din ce în ce mai utilizată pentru a realiza diferite componente ale bucătăriei.
Și culorile joacă, în mod sigur, un rol foarte important în amenajarea unei bucătării moderne. De aceea, când se alege o nuanţă în defavoarea alteia, trebuie să se respecte şi stilul pe care dorim să îl conferim bucătăriei, spaţiului pe care îl avem la dispoziţie.
Principalele tendințe în amenajarea unei bucătării moderne sunt:
Linii simple. Modernismul este curentul care a filtrat toate modalitățile de expresie de încărcătura stilurilor clasice, reducând totul la esență. Formele devin lizibile, ele sunt dezbrăcate de decorațiuni și devin clare. Elemente lineare marchează, direcționează, subliniază și conturează suprafețe și forme.
Dotări inteligente. Majoritatea bucătăriilor moderne se pot echipa cu echipamente și tehnologii de ultimă generație, componente care le fac să se desprindă de percepția obișnuită, devenind contemporane și cu trimitere către viitorul tehnologic dominant.
Optimizare. Spațiul este optimizat, reducând proporția elementor decorative, cu rol pur estetic. Distribuirea modulelor este compactă, accesorizarea interioară fiind speculată la maxim pentru un flux ergonomic cât mai eficient în procesul de preparare al mâncării.
Aspect primitor. Bucătăria prin definiție induce ideea de spațiu primitor și cald. Definiția unei amenajări prietenoase se schimbă în funcție de fiecare utilizator. Prin urmare, dacă pentru unii dintre noi anumite materiale și finisaje par reci și impersonale, pot fi privite cu entuziasm de către alte persoane.
Când ne decorăm bucătăria, petrecem, probabil, cel mai mult timp căutând È™i alegând chiuveta ideală. Și probabil că aceasta este cea mai importantă piesă din bucătărie, având în vedere că face parte din triunghiul funcÈ›ional ”aragaz-chiuvetă-frigider”, cu ea începe È™i se termină orice activitate culinară.
În ultimii ani, chiuvetele din granit compozit au câștigat tot mai mult teren în fața celor din inox. Au avantajul de a putea fi integrate mult mai ușor în ambientul bucătăriei prin varietatea de nuanțe și forme disponibile, sunt cu adevărat anticalcar, nu preiau mirosurile alimentelor, sunt rezistente la șocuri termice și mecanice și, în plus, sunt dotate cu un strat antibacterian, igienic. În același fel, plitele ceramice, cuptoarele încorporabile au luat locul aragazului clasic, iar mașina de spălat vase a devenit un articol prezent în multe bucătării.
O bucătărie modernă îmbină mai multe funcțiuni pentru a crea un spațiu primitor. Facilitează petrecerea timpului în ea într-un mod cât mai plăcut. Îmbină spațiile de depozitare obișnuite pentru o bucătărie cu spații de ședere și bar, iar electrocasnicele sunt astfel dispuse pentru a crea o experiență a gătitului completă și plăcută.
Fondatorul È™i creatorul cunoscutului brand polonez de chiuvete din granit, Marmorin a declarat: ”Un obiect care este prezent în viaÈ›a de zi cu zi, un obiect pe care îl priveÈ™ti È™i îl foloseÈ™ti atât de des, trebuie să fie perfect! Ceea ce creez eu nu trebuie să dezamăgească sau să devină plictisitor.” Este, probabil, o frază la care ar trebui să ne raportăm nu doar atunci când vorbim de alegerea chiuvetei, ci de întreaga amenajare a bucătăriei.
0 comments:
Post a Comment